Ter versteviging van de vriendschapsband komt een delegatie van het College van B&W van Dobruška op bezoek bij het bestuur van de gemeente Nieuwkoop, vergezeld van zes kinderen in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar. De kinderen gaan deelnemen aan een kunstzinnige week met activiteiten op basisschool Aeresteijn in Langeraar, 'Jong schildert Oud' in de Aarhoeve, schilderen op de plassen met Willem van Weerdhuizen, beelden maken met Els van Foeken en schilderen op Aeresteijn onder leiding van Ans Vianen. Kunst is namelijk het hoofdthema van het programma.

In het kader van deze kunstweek geeft Vianen op zaterdag 26 augustus a.s. een lezing in Zalencentrum “De Rank”, Regthuysplein 19, 2421 BE  Nieuwkoop met als titel “Tussen Nieuwkoop en Dobruška ... ligt een weg van kleur.”

Zij gaat daarbij in op verschillende zienswijzen in de kunst waarbij met name de schilders van De Haagse School en de Tsjechische schilder František Kupka aan de orde komen. Niet onvermeld mag blijven dat de vader van de internationaal vermaarde Kupka (1871-1975) secretaris is geweest van de gemeente Dobruška.

De lezing duurt van 10.30 uur tot 11.15 uur. U bent van harte welkom. 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb