Activiteiten

2 keer per jaar gaan wij als Stedenband naar Dobruska :

eind April/begin Mei voor het bijwonen van het plaatsen van de Mei-boom door de scouting van Dobruska. Hier organiseren wij meestal ook een activiteit. Vaak is dat iets voor de kinderen. in 2014 organiseren wij een kleurwedstrijd voor kinderen. Er zijn 2 basisscholen en 1 speciale school in Dobruska (de speciale school is voor : moeilijk lerende / moeilijk opvoedbare kinderen, geestelijk- en of lichamelijk gehandicapte kinderen)

Activiteit eind April / begin Mei 2016 : Samen met enkele sportverenigingen uit Dobruska organiseren we een sponsorloop. Het geld wat we daarmee inzamelen komt ten geode aan 1 of meerdere geode doelen. (daarover moet nog een ei gelegd worden). Onze voorzitter is al volop in training om ook mee te lopen.

en eind September gaan wij ook naar Dobruska, dan is het de nationale feestdag van de Heilige Wenceslas. Dan is er op de laatste zaterdag van September een braderie op het dorpsplein. Daar staan wij vele kilo's kaas (in 2015 175 kilo) en 150 pakjes stroopwafels te verkopen. Dit alles om de kas van de Stedenband te voorzien van extra geld. Tijdens deze verkoop verrassen we de passerende kinderen met kleine speeltes of kadootjes.

Ook vinden er diverse extra bezoeken plaats (over en weer) in de vorm van vakanties. In de loop der jaren zijn er diverse prive vriendschappen ontstaan.

de Tsjechen uit Dobruska komen ook naar Nederland :

24 mei 2014 : de Streekmarkt in Nieuwkoop (parkeerplaats "de Zevensprong" - VVV). Hier zullen leraren van de Speciale school keramiek gaan verlopen welke gemaakt zijn door de kinderen. (voor foto's, zie de Foto pagina) Er komt ook een kunstenaar zijn ambachtelijk gemaakt interieur spullen verkopen.

16 augustus 2014 : de voetballers uit Dobruska komen in Langeraar de opening van het nieuwe onderkomen van Altior mee vieren. De voetballers uit Langeraar/Dobruska hebben al een jarenlange (uitwisselings) band met elkaar.

13 september 2014 : de Braderie van Langeraar. Plannen zijn in de maak, maar nog niet helemaal rond. nadere info volgt. In iedergeval komt de tsjechische muzikanten van de groep Fukanec spelen.

September 2015 : de muzikale groep Fukanec is te gast geweest op het jaarlijkse Groene Hart Matinee in de RK kerk van Langeraar.